Otomobilkolik
Honda YENİLİK

2017 Honda Civic fiyatları açıklandı

2017 Honda Civic Sedan

2017 Honda Civic Sedan

Picture 18 of 18

2017 Honda Civic Sedan

  1. Giriş: Yeni dört kapılı kompakt sedan baştan aşağı yeniden tasarlandı ve bugüne kadar üretilen en sofistike Civic spor sedan olarak öne çıkıyor.

Honda için Avrupa pazarında hacim modeli niteliğinde olan Civic aynı zamanda marka tarafından bölgede önemli bir satış ve üretim mirasına da sahip. Birçok Avrupalı müşteri için Civic, Honda markasıyla eşdeğer algılanırken, tasarım ekibi yeni Civic için dinamik ve genç bir kitle hedefledi. Yeni Honda Civic Sedan marka tarihinin en geniş kapsamlı tek model geliştirme programından yararlanıyor ve Honda’nın C segmentindeki ileriye dönük önemli bir adımını temsil ediyor. Yeni Civic Sedan 10’uncu nesli ile son derece sportif bir dört kapılı sedan olarak yollara çıkıyor.

Yeni Civic’in Honda’nın en kapsamlı ve iddialı yeni ürün geliştirme programının yansıması olduğunu ifade eden Baş Mühendis ve Global Proje Sorumlusu Mitsuru Kariya: “Sadece geniş kapsamlı Ar&Ge kaynaklarıyla sınırlı kalmadık ve yeni Civic’i geliştirirken başta Türkiye olmak üzere Kuzey Amerika’dan Japonya’ya, Avrupa’dan Güney Amerika’ya ve Asya’ya kadar dünyanın dört bir yanındaki üretim ve satış operasyonlarını da geliştirme sürece dahil ettik. Bugüne kadar üretilen en sportif Civic olan araç dinamizm, performans, yakıt verimliliği, ferahlık, genişlik, güvenlik ve iç mekan kalitesi söz konusu olduğunda kompakt sınıfa tamamen yeni standartlar getiriyor” dedi.

Sınıf lideri olmak, ki bu satış fiyatı, yakıt verimliliği ve üretilebilirlik gereklerini de yerine getirmek anlamına geliyor; gövde yapısı, araç aerodinamiği ve şasi tasarımı gibi alanlarda tamamen yeni bir düşünce ve yaklaşımı da beraberinde getirdi. Geliştirme ekibi amaca yönelik net bir duruş sergilemek üzere ‘otokomae’ proje sloganı etrafında toplandı. Otokomae şıklık ve zarafet duygusu dışında iç güzellik anlamına da geliyor. Geliştirme ekibi yol konforu, yol tutuş, direksiyon sistemi, titreşim ve gürültü yalıtımı ile iç mekan kalitesi noktasında belirlenen hedeflere ulaşmak üzere lüks Avrupa araçlarını kıstas alarak kapsamlı gerçek yaşam koşulları testleri gerçekleştirdi.

Yeni Civic, ardında 40 yıllık köklü ve başarılı bir geçmiş bırakan orijinal Civic’e sadık bir yapı sergilerken “bütün insanlar için bir otomobil, dünya için bir otomobil” felsefesini devam ettiriyor. Bünyesinde etkileyici tasarım, sportif stil ve çok yönlü pratik yapı gibi kavramları mükemmel bir şekilde harmanlayan yeni Civic Sedan aynı zamanda üstün sürüş dinamikleri de vaat ediyor.

Yeni Civic Sedan heyecan uyandıran siluetiyle sahip olduğu sportif karakteri gözler önüne seriyor. Öncekilerden daha geniş, daha uzun ve daha alçak olan yeni Civic Sedan kısa burun tasarımı ve gergin hatlarıyla yüksek aerodinamik verimlilik vaat ediyor. Keskin ve agresif bir yüz, şişkin ve vurgulu çamurluk kuşakları kadar sert hatlı havalandırma ızgaraları da Civic’in sportif karakterini destekleyen detaylar.

Yeni Honda Civic Sedan geliştirilirken atak ve dinamik bir karakter hedeflendi. Modern ve yenilikçi mühendislik çözümlerini bünyesinde barındıran yeni Civic Sedan hafif yapı, rijit gövde, düşük ağırlık merkezi ve son derece gelişmiş bir süspansiyon sistemi ile oldukça keyifli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yeni daha geniş ve daha uzun platform sınıf lideri iç mekan genişliğini beraberinde getiriyor. Tamamen yeni iç mekan yalın, son derece düzenli bir mimari, yeni teknolojiler ve üst seviye kaliteli malzemelerle dikkat çekiyor. Alçak oturma pozisyonu sürücüye daha sportif bir his sağlarken, aynı zamanda otomobille daha iyi bir bağ kurmaya yardımcı oluyor. Yeni Civic Sedan ayrıca çok yönlü, pratik ve kullanışlı bir iç mekan ve bagaj alanıyla kompakt sınıfa yeni standart getiriyor. Bilgi ve eğlence sistemi Honda Connect 2, Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle yolculukları keyfe dönüştürüyor.

Yeni Honda Civic Sedan performans ve yakıt tüketimi dengesiyle kendini ispatlamış olan 1,6 litrelik benzinli motorla yollara çıkarken, bu motorun bir de LPG’li Civic Eco versiyonu bulunuyor. Sıralı dört silindirli motor altı vitesli manuel veya CVT otomatik şanzımanla kombine edilebiliyor.

Yeni Civic Sedan bünyesinde barındırdığı konsept, yaklaşım ve teknolojilerle Honda’nın sportif ve yenilikçi yüzünü yansıtırken, aynı zamanda markanın Avrupa pazarı ve kompakt sınıfa vermiş olduğu önemi de teyit ediyor.

  1. Sportif, taze ve farklı dış tasarım

İddialı ve yeni duruşu kadar gelişmiş aerodinamik yapısıyla da yeni Civic Sedan, Civic tasarımını tamamen yeni bir boyuta taşıyor. Şık ve arkaya doğru eğimli bir şekilde inen bir siluete sahip olan yeni Civic Sedan aynı zamanda güçlü ve sportif karaktere vurgu yapan yeni Honda tasarım diline sadık bir görünüm sunuyor. Keskin hatlar, tam boy gövde altı kaplamaları da dahil kompakt sınıfın en kapsamlı aerodinamik paketini tamamlıyor.

Atletik görünüm, basık ve artan iz genişliğini de müjdeleyen geniş gövde orantılarıyla başlıyor. Yeni Honda Civic Sedan önceki nesil ile kıyaslandığında 44 mm daha geniş, 18 mm daha alçak ve 103 mm uzun. Söz konusu boyutlar özgün tasarımın ve sportif stilin temelini oluştururken, aynı zamanda geniş iç mekanı beraberinde getiriyor. Yeni daha büyük ve daha geniş jant ve lastikler gövdenin genişliğini daha da vurgularken, uzun dingil mesafesi ve kısa ön uzantısıyla kavisli kabin dinamik dış görünümü destekliyor.

Kısa ön uzantısına entegre edilen sert çizgilere sahip agresif hava girişleri sportifliğe ve dinamizme vurgu yaparken yeni nesil Honda modellerinin tasarım diline sadık bir ön görünüm sunuyor. Burun tasarımını Honda imzası niteliğinde olan ön farlar tamamlıyor. Farların üst kısmı radyatör ızgarasının üst kısmıyla birlikte motor kaputu ile buluşuyor ve dinamik görünümü devam ettiriyor. Donanım seviyesine bağlı olarak ince tasarımlı keskin bakışlı farlar projektörlü halojen veya LED teknolojisiyle donatılıyor. Tüm versiyonlarda farın dış kenarına entegre edilen hokey sopası tasarımlı gündüz farları kullanım buluyor.

Aracın yan gövdesi boyunca ön ve arka kapı kollarını da içine alarak devam eden keskin hat C formlu LED teknolojisine sahip stop lambalarıyla bütünleşiyor. Söz konusu hat ile birlikte eğimli C sütunu da bagaj kapağı ile birlikte C formlu stop lambalarıyla buluşuyor. İki stop lambasının arasını dolduran spoyler ile birlikte tampona entegre köşeli ve agresif tasarımlı hava çıkışları da sportifliğe ve dinamizme vurgu yapıyor. Yan gövdenin üst kısmı boyunca uzanan çıkıntılı hat dışında bir de alt gövde boyunca ön ile arka tekerleğin arasını dolduran girintili ikinci bir hat bulunuyor. Böylece yan gövdede içbükey ve dışbükey açıların neden olduğu ışık oyunları oluşuyor. Yan gövdedeki sportiflik ve dinamizm vurgusu çıkıntılı çamurluk kuşaklarıyla devam ediyor.

Bütün bu detaylar yeni Honda Civic Sedan’a sportif ve dinamik bir dış tasarım kazandırıyor. Yeni Civic Sedan; solid Rally Red, metallic Lunar Silver, Polished Metal, Brilliant Blue, pearlescent White Orchid, Crystal Black ve Burgundy Black olmak üzere yedi farklı gövde rengiyle satışa sunuluyor.

Sınıf lideri aerodinami

Kompakt sınıfın en yüksek aerodinamik verimliliğine sahip gövdeyi hedefleyen Civic’in tasarım ekibi bunu yaparken düşük aerodinamik sürtünme ile yüksek hız stabilitesini dengeledi. Tasarımcılar aracın altındaki ve üstündeki hava akışını büyük bir özenle yönlendirirken rüzgarın kaldırma kuvvetini minimize ettiler. Rüzgarın sürtünme katsayısı Cd ile ön alan değeri A’nın kombinasyonundan oluşan CdA değeri önceki nesil ile kıyaslandığında iyileştirilirken, Honda’nın test verilerine göre sınıfının en iyi değerini sunuyor.

A sütunları kadar ön ve arka tamponların gelişmiş tasarımı da yol rüzgarının düzgün bir şekilde arkaya iletilmesini sağlarken ön ızgaranın tasarımı yol rüzgarının kayıpsız bir şekilde motor soğutmasına yönlendirilmesini sağlıyor. Motor ve araç zemininin altında kaplamalar tamamen düz bir zemin oluştururken havanın herhangi bir engele takılmadan arkaya iletilmesini sağlıyor. Her bir çamurluğun ön tarafına eklenen yatay bir kemer ile lastiğin etrafındaki hava akışı düzenleniyor. Bütün bu önlemler hava akış verimliliğini arttırırken aerodinamik sürtünme katsayısı CdA’yı yüzde 15 kadar düşürüyor. Ayrıca Honda mühendislerinin tasarladığı jantlarla ek yüzde 4’lük bir düşüş elde ediliyor.

Daha kısa olan burun tasarımı da aerodinamik verimliliğe katkı sağlarken, aerodinamik olarak şekillendirilen egzoz susturucuları aracın arka kısmının altında ilave alt kaplama gereksinimini ortadan kaldırıyor. Gömme ön cam ile yan camlar kadar minimize edilen ara boşluklar da aerodinamik performansı arttırıyor.

  1. Baştan aşağı yeniden geliştirilen yeni platform heyecan veren bir sürüş deneyimi için tasarlandı

Küresel pazarları hedefleyen yeni Civic’in hedef kitlesi Avrupa standartlarında kalite, detay ve dinamik performans bekliyor. Bunun bilincinde olan Civic’in geliştirme ekibi Honda’nın tek bir modeli kapsayan en geniş kapsamlı global ürün geliştirme programı için 7 yıl harcadı ve platform da dahil tepeden tırnağa kadar tamamen yeni bir otomobil yarattı.

Hedef, Civic için dinamik bir gençleşme hayata geçirmekti. Mühendisler yeni Civic Sedan’ı geliştirirken, henüz platform aşamasında bile premium segment de dahil dünyanın en iyi kompakt sınıf otomobilini hedeflediler. Söz konusu hedefin yansıması olarak yeni Civic Sedan; yol tutuş, direksiyon sistemi, gürültü seviyesi, titreşim seviyesi, rijitliği ve iç mekan kalitesiyle kompakt sınıfa yeni standartlar getiriyor.

Son derece iddialı mühendislik programının eseri olan yeni Civic Sedan maliyet, yakıt verimliliği ve üretilebilirlik kriterleriyle “bütün insanlık için bir otomobil, dünya için bir otomobil” yaklaşımının gereklerini yerine getiriyor. Geliştirme süreci gövde yapısı, aerodinami, motor ve şasi tasarımı olmak üzere birçok alanda yeni bir yaklaşımı bünyesinde barındırıyor.

Honda’nın bugüne kadar hayata geçirdiği en geniş kapsamlı global program dört kapılı sedan, beş kapılı hatchback, coupe ve Type R olmak üzere farklı Civic versiyonlarına hayat verirken Avrupa’nın kalite ve performans standartlarını yerine getirmekle kalmıyor, aynı zamanda aşıyor da. Yeni Civic geliştirilirken yol testleri Avrupa’da Nürburgring Nordschleife pistinin yanı sıra Almanya ve Yunanistan yollarında gerçekleştirildi.

Gelişmiş yeni tek parça platform

Kullanılan malzemeler, mühendislik süreci ve yenilikçi üretim teknikleri son derece hafif, ancak bir o kadar rijit bir yapıyı beraberinde getiriyor. Yeni platform önceki nesil ile kıyaslandığında 22 kg daha hafif, ancak %52 daha yüksek burumla direncine sahip.

Sadece kullanılan malzemeler ve uygulanan yapısal mimariyle değil yeni Honda Civic Sedan üretim teknikleriyle de modern teknolojinin gelmiş olduğu en son noktayı temsil ediyor. Kabini çevreleyen iskelet iç içe geçen halkalarla örülürken, motor bölümü ile A ve B direkleri arasında kullanılan çapraz braketlerle platformun rijitliği ağırlık minimize edilerek destekleniyor.

Hafif yapıyı beraberinde getiren yüksek dayanımlı malzemeler endüstrinin en gelişmiş teknolojisini bünyesinde barındırıyor. Honda, yeni nesil yüksek dayanımlı sıcak pres çelik tedarik eden Alman tedarikçi Gestamp ile işbirliği yaptı. Söz konusu işbirliği platformda kullanılan malzeme oranının önceki Civic ile karşılaştırıldığında yüzde 1’den yüzde 14’e artmasını sağladı. Yeni üretim tekniklerinin sonucu olarak farklı yoğunluk ve dayanıma sahip malzemeler tek bir pres sürecinde bir araya getiriliyor. Böylece yüksek dayanım ile kırılabilir yumuşak bölge olmak üzere iki farklı yapı tek bir pres sürecinde elde ediliyor. Tek pres süreci farklı gerilme dayanımlarını bir araya getirdiğinden gerekli olan gerilme dayanımlarını elde etmek için braketlerle oluşturulan birden fazla pres sürecini gereksiz kılıyor.

Sıcak pres yüksek dayanımlı çeliğin kullanımı sayesinde ağırlık önemli oranda azalıyor. Örneğin platformun en önemli unsurlarından birini B sütunu ve alt eşik oluşturuyor. Bu bölgede kullanılan sıcak pres yüksek dayanımlı çelik değeri 1500 MPa iken tek pres yönteminde 550-650 MPa değerinde yumuşak bölge dayanımı elde edilebiliyor.

Yeni Honda Civic Sedan üretim teknikleriyle de modern teknolojinin gelmiş olduğu en son noktayı temsil ediyor. Önce iç iskelet ve ardından dış iskelet üretiliyor. Sonrasında ise eklemeler yapılıyor. Alışagelmiş yöntemin tersini uygulayan bu üretim tekniği gövde rijitliğine de katkı sağlıyor. Gövdede uygulanan konvansiyonel 40 mm ve 45 mm’lik kaynaklar yerini 20 mm’lik nokta kaynaklara bırakıyor. Böylece daha rijit ve daha dayanıklı bir gövde elde ediliyor. Tasarım, mimari ve üretim metodundaki yenilikçi yaklaşım sayesinde önceki nesil ile kıyaslandığında gövde rijitliğinde %19 ve burulma direncinde %23 artış elde ediliyor. Böylece konforla üstün yol tutuşu aynı potada eriten bir süspansiyon geometrisi tesis edilebiliyor. Bütün bu iyileştirmeler neticesinde yüzde 16 daha hafif bir gövde elde ediliyor.

Bugüne kadar üretilen en atak ve dinamik Civic

Gelişmiş platform Civic tarihinin en gelişmiş şasi dinamikleri için temel oluşturuyor. Tasarım ekibi sınıfının en iyi yol konforu ve yol tutuşunu hedefledi. Düşük ağırlık merkezi ve rijit gövdeyle birlikte yeni süspansiyon sistemi yeni nesil Civic’e üstün sürüş özellikleri kazandırıyor. Yüksek teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanan süspansiyon üstün yol tutuş ve dinamik sürüş özellikleriyle yol konforunu aynı potada eritiyor.

Yeni Civic’in yakıt deposunun yeri değiştirilirken aracın zemini önceki nesil ile kıyaslandığında daha alçak olacak şekilde tasarlandı. Şasi ve süspansiyonun yeni mimarisi ile birlikte yeni nesil önceki nesil ile kıyaslandığında daha düşük bir ağırlık merkezine sahip. Tüm bu değişiklikler beraberinde 35 mm daha alçak bir oturma pozisyonu ve bununla birlikte daha sportif bir sürüş hissini getiriyor.

Ön aksta kullanılan McPherson tipi süspansiyon yüksek yanal sertlikle yol tutuşu arttırırken dikey kuvvetlere karşı daha esnek yapısıyla daha konforlu bir sürüş sağlıyor. Arka aksta kullanılan çok kollu bağımsız süspansiyon ise yüksek yol stabilitesiyle üstün yol konforunu aynı potada eritiyor.

Direksiyon sisteminin sürüş dinamiklerine olan etkisinin bilincinde olan mühendisler yedi yıl önce platform geliştirme süreci başladığında direksiyon sistemi üzerinde çalışmaya başladı. Çift pinyonlu değişken oranlı elektrikli direksiyon sistemi daha güvenli bir sürüş hissi elde etmek üzere dört kapılı Civic Sedan için optimize edildi. Elektrikli direksiyon sistemi (EPS) geri bildirimi yüksek ve net tepkileriyle sürücüyle yol arasında etkin bir iletişim tesis ederken sürüş keyfini de destekliyor. Merkez ve merkeze yakın direksiyon açılarında daha net bir geri bildirimde bulunan sistem direksiyon açısının artmasıyla daha yumuşak tepki veriyor. Direksiyondaki vibrasyonları azaltmak üzere direksiyon mili çapı düşürülürken hafif yapılı direksiyon motorunun yeri değiştirildi. Direksiyon motoru, direksiyon milinin sonundaki konvansiyel konum yerine çift pinyonlu sistemin üzerine monte edildi.

Bunun dışında yeni taşıyıcı bağlantıları viraj kuvvetlerinin doğrudan süspansiyon üzerinden taşıyıcı bağlantılarına ve yürüyen aksam kollarına iletecek şekilde tasarlandı. Ön ve arka aksta kullanılan hidrolik dolgulu burçlara yer verilirken, böylece üstün titreşim ve ses izolasyonu elde ediliyor.

Aktif Yol Tutuş Destek Sistemi (AHA- Agile Handling Assist)

Honda’nın Aktif Yol Tutuş Destek Sistemi (AHA) yol koşulları ve sürüş stili göz önüne alınarak Avrupa pazarı için optimize edildi. Sistem hassas ve direkt tepki veren yapısıyla orta ve yüksek hızlardaki yumuşak ve sert direksiyon hareketlerinde daha güvenli bir sürüş hissi veriyor.

Sınıf lideri yalıtım

Yeni Civic sınıfının en sessiz iç mekanıyla üst seviye yol konforu sunuyor. Kompakt sınıfının en iyi otomobilini geliştirme hedefiyle yola çıkan mühendisler ses ve titreşim yalıtımına da özen gösterdiler. Platform mühendisliği ve dış tasarım ile başlayan önlemler iç mekan yalıtımına kadar uzanan kapsamlı bir çözüm silsilesini bünyesinde barındırıyor. Böylece sınıfının en iyi gürültü ve titreşim (NVH) seviyesi elde ediliyor.

Motorun gürültü ve titreşim seviyesini en aza indirmek üzere silindir bloğu revize edilirken, ayrıca motor kulakları da optimize edildi. Konvansiyonel çelik motor kulakları yerini alüminyum alaşım motor kulaklarına bıraktı. Kauçuk karakteristiği de değiştirilen motor kulaklarında kullanılan alüminyum alaşım malzeme daha hafif, ancak daha sert ve bununla birlikte daha sağlam bir yapıyı beraberinde getiriyor.

Sadece motorla sınırlı kalmayan önlemler gövdede de devam ediyor. Yol rüzgarının neden olabileceği titreşimleri minimize etmek üzere daha sert ve gergin bir dış gövde tasarlanırken, CAE teknolojisi kullanılarak büyük gövde panelleri şekillendirildi. Ayrıca araç dışında oluşan gürültüyle mücadele kapsamında etkin yalıtım çözümleri devreye alındı. Yol rüzgarının neden olabileceği türbülansı minimize etmek üzere tasarlanan A sütunu kadar 4,5 mm kalınlığındaki akustik ön cam da ses yalıtımı açısından önemli bir görev üstleniyor. Söz konusu ön camın ön katmanı 2,0 mm’lik güvenlik camı, orta katmanı 0,7 mm’lik akustik cam ve iç katmanı ise 1,7 mm’lik güvenlik camı olmak üzere üç katmandan oluşuyor. Kapılarda ise üç katmanlı kapı fitilleri yol rüzgarı ve diğer dış gürültüleri minimize etmek üzere devreye giriyor.

Yol gürültüsünü minimize etmek için motor kabini, alt zemin kaplamalarında, arka çamurluk davlumbazlarında, ısı duvarında, ön konsol iç kısmında, kapı panellerinde ve zemin halısında da yalıtım malzemeleri kullanılıyor. 

  1. Yüksek verimlilik seviyesine sahip i-VTEC benzinli motor ve LPG’li Eco versiyonu

Yeni Civic Sedan’ın motor kaputunun altında performans ve yakıt tüketimi dengesiyle kendini kanıtlamış olan 1,6 litrelik i-VTEC motor görev yapıyor. Sıralı dört silindirli motor üstten tek eksantrik (SOHC) ve silindir başına dört supap yapısı dışında değişken supap zamanlaması gibi teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Modern teknolojinin bütün nimetlerini bünyesinde barındıran bu motor 6.500 d/d’da 125 HP güç ve 4.300 d/d’da 152 Nm tork üretiyor. 1,6 litre hacimli i-VTEC motor yeni Civic Sedan’da 6 vitesli manuel ve geliştirilmiş yeni CVT otomatik şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. 1,6 litrelik motorun ayrıca Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen LPG versiyonu da bulunuyor. Civic Eco adındaki bu versiyon otogaz dönüşümü için özel olarak optimize edilen yapısıyla benzinli bir motorun sunduğu performans ve uzun kullanım ömrünü, yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleriyle birleştiriyor.

Yeni Honda Civic Sedan ayrıca güçlü, keyifli ve yüksek verimlilik seviyesine sahip tamamen yeni 1,5 litre hacimli VTEC Turbo benzinli motorla 2017’nin ilk aylarında yollara çıkmaya başlayacak. 182 HP güç ve 240 Nm tork değerine sahip sıralı dört silindirli 1,5 litrelik VTEC Turbo benzinli motor manuel ve CVT olmak üzere iki farklı şanzıman ile kombine edilebilecek.

  1. Kullanışlılığı geliştirilen sınıf lideri geniş yaşam alanı

Yeni Civic Sedan sınıfının en pratik ve en geniş iç mekanıyla birlikte en geniş bagajını da kullanıma sunuyor. Kaliteli malzemelerle bezenen kokpit yalın, ancak bir o kadar da gösterişli iç mekanının yanı sıra yeni dijital gösterge tasarımıyla da yenilikçi ve modern bir kokpit ambiyansı sunuyor.

Daha uzun ve daha geniş platform kadar 30 mm daha uzun olan dingil mesafesinin de katkısıyla çok daha geniş ve çok daha kullanışlı bir yaşam alanı sunuluyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında 35 mm daha alçak olan oturma pozisyonu daha sportif bir sürüş hissi sağlarken, aynı zamanda sürücü ve ön yolcunun güven duygusunu da arttırıyor. Daha kompakt ve 65 mm daha alçak bir yapıya sahip olan ön konsol kabin içi ferahlık hissini arttırırken, aynı zamanda sürücünün görüş açısını genişletiyor. Önceki nesilde 6,56 derece olan gözün yolu görme açısı 7,60 dereceye çıkıyor. Ayrıca 18 mm daha dar tasarlanan A sütunları sayesinde görüş açısı kısıtlaması %11,6 azaltılırken, ön görüş alanı sınıfının en iyi değeri olan %84,3’e çıkıyor. Böylece sadece görüş açısı artmakla kalmıyor kabin içi ferahlık hissi de artıyor.

Ergonomik açıdan optimize edilen koltuklar üst seviye konfor sunacak şekilde tasarlandı. Sürücü koltuğunun ideal sürüş pozisyonunu ayarlamak üzere baldır desteği de dahil 14 farklı ayar imkanı bulunuyor. Önceki Civic ile kıyaslandığında ön koltuklar 10 mm daha fazla ileri-geri ve 10 mm daha fazla yükseklik ayarı sunuyor.

Ön koltukların omuz mesafesi 10 mm ve iki ön koltuk arasındaki boşluk ise15 mm artmış durumda. Bunun dışında Civic Hatchback’in arka koltuk omuz mesafesi 20 mm artarken arka koltuk yolcuları daha fazla bacak mesafesinin yanı sıra daha fazla diz mesafesinin keyfini sürebiliyor.

Erişimi ve çok yönlülüğü daha da arttırılan bagaj sınıfının en geniş hacmini kullanıma sunuyor. Normal kullanımda 519 litre olan bagaj önceki nesil ile kıyaslandığında yüzde 20,8’lik bir artış gösterirken 60:40 oranında katlanan arka koltukların oluşturduğu düz yükleme zemini fonksiyonelliği destekliyor. Alçak yükleme eşiği kadar xxxx mm genişliğinde yükleme ağzı da bagaj erişimini ve yüklemeyi kolaylaştırıyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında yeni Civic Sedan’ın bagajı yüzde 20,6 daha fazla erişim alanı sunuyor ve bununla birlikte büyük nesnelerin taşımasını kolaylaştırıyor.

Keskin hatlara ve dinamik bir tasarıma sahip olan yeni Civic Hatchback’in iç mekanı görsel bir şölen sunuyor. Kaliteli malzemelerle bezenen kokpit ileri seviyede konfor ve ergonomi sunacak şekilde tasarlandı. İç mekan tasarımında kullanılan yatay çizgiler ise genişlik ve ferahlık algısını arttırıyor. Dokunma hissi uyandıran kaliteli ve yumuşak malzemeler kadar kaliteli koltuk kumaşları da kalite algısını yükseltiyor. En üst donanım seviyesinde deri döşemeler devreye giriyor.

Siyah piyano renginde orta konsol ev sahipliği yaptığı yüksek teknolojiyi yansıtan bir tasarımla dikkat çekiyor. Vites kolunun arkasında kalan en alt bölüm kişisel elektronik cihazlar da göz önünde bulundurularak iki bölmeli saklama alanı olarak tasarlanırken kullanışlılığı destekliyor. Ön taraftaki bölme cihazlar için tasarlanırken bazı donanım seviyelerinde kablosuz akıllı telefon şart etme imkanı sunuluyor. Arka tarafta kalan ikinci bölmede ise HDMI, USB ve SD yuvalarının yanı sıra 12 volt prizi yer alıyor. Orta konsoldaki boşluk örneğin şarj veya bağlantı kablolarını düzenli bir şekilde ikinci bölmeden birinci bölmeye iletme imkanı tanıyor. Her iki bölme de LED aydınlatma birimleriyle aydınlatılıyor. Saklama alanının üstünde gümüş panelli iklimlendirme paneli kendine yer bulurken baş bölgesindeki LED ışıklar ambiyans aydınlatması görevini üstleniyor.

Orta konsolun en üstünde ise 7 inç büyüklüğündeki Honda Connect dokunmatik ekran kendine yer buluyor. Bu ekran bilgi ve eğlence sistemi dışında iklimlendirme sistemini de dokunmatik olarak kumanda etme imkanı sunuyor. Ekran en üst iki donanım seviyesinde geri görüş kamerası olarak görev yapıyor.

Sürücünün görüş alanında bulunan TFT-LCD ekranı Sürücü Bilgi Arayüzü (DDI-Driver Information Interface) sürüş anında ihtiyacı olan bütün bilgileri sürücüye iletiyor. Bu ekran büyük bir dijital hız ve devir göstergesine ev sahipliği yapıyor. Donanım seviyesine bağlı olarak devir göstergesi dijital veya analog olabiliyor.

Ayrıca DII ekranına entegre edilen geniş alanda; navigasyon yönlendirmesi, sesli komut desteğine sahip SMS veya e-posta ekranı, müzik kaynağı bilgisi, akıllı telefon rehberi, kilometre sayacı bilgileri ve akıllı araç bakım bilgileri gösteriliyor. Ana ekranın yanlarında ise yakıt ve hararet göstergeleri yer alıyor. TFT-LCD teknolojisine sahip bütün göstergeler yüksek kontrast seviyesiyle son derece okunaklı bir yapı sergilerken, sürücünün kapıyı açmasıyla aydınlanan göstergeler sıcak bir karşılama hazırlıyor.

Sürücü bu bilgileri kullanım ihtiyacına göre direksiyonun sol tarafında bulunan thumbpad ile değiştirebiliyor ve DII sisteminin tüm fonksiyonlarını bu kumanda ile yönetebiliyor. Sistem telefon rehberi veya müzik dosyalarında alfabetik arama imkanı da sunuyor. Ayrıca direksiyona Bluetooth®3 HandsFreeLink® kumandaları da entegre edilmiş durumda. Böylece sürücü gözünü yoldan ayırmadan güvenli bir sürüş gerçekleştirebiliyor. Direksiyonun sağ tarafında bulunan ikinci thumbpad kumanda ise hız sabitleme sistemini kumanda ediyor.

Önceki nesil ile karşılaştırıldığında yüzde 10 daha çabuk ısıtma özelliğine sahip iklimlendirme sistemi araç içindeki yaşam konforunu arttırırken klima çok daha düşük Küresel Isınma Potansiyeli (GWP- Global Warming Potential) değeriyle soğutma işlevini yerine getiriyor. Tüm donanım seviyelerinde iki kademeli ön koltuk ısıtmaları sunulurken üst donanım seviyelerinde arka koltuk ısıtması sunuluyor. Start-Stop düğmesi, anahtarsız giriş sistemi ve otomatik kararan dikiz aynası gibi özelliklerin yanı sıra yeni Civic Sedan’da Fren Tutma (Brake Hold) fonksiyonu da sunuluyor. Bu özellik örneğin trafik ışıkları veya sıkışık trafikteki dur-kalk gibi durumlarda sürücü tekrar hareket edene kadar frenleri devrede tutuyor.

  1. Yeni nesil Honda Connect gelişmiş ve daha sezgisel bir multimedya deneyimi sunuyor

Yeni Civic Sedan Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu ile sürüşü eğlenceye dönüştüren ikinci nesil Honda Connect bilgi ve eğlence sistemiyle sunuluyor. 7 inç büyüklüğünde dokunmatik TFT ekrana sahip sistemin başta web tarayıcısı ve diğer fonksiyonlar da dahil hızlı çalışması ve mükemmel görüntü kalitesi sunmasından yüksek performanslı Nvidia Tegra 3 quad core işlemci sorumlu.

Apple CarPlay® iPhone fonksiyonelliğinin Civic Sedan’ın entegre ekranına yansıtılması sürüş keyfi ile bütünleşmesi anlamına geliyor. Böylece sürücü dokunmatik ekranı veya Apple Siri sesli komut sistemini kullanarak telefon görüşmelerini yapabiliyor, mesaj alabiliyor veya gönderebiliyor ve müzik dinleyebiliyor. Telefon, mesaj, haritalar, müzik ve diğer uyumlu uygulamalar iOS 8.4 ve daha yeni ve iPhone 5 veya daha yeni cihazlarla uyumlu CarPlay’de yer alıyor.

Android Auto ise sürücüye basit ve sezgisel bir yolla Android akıllı telefonları merkezi dokunmatik ekran veya sesli konut sistemi üzerinden kullanma imkanı sunuyor. Google Maps, Google Now, mesaj, müzik ve diğer popüler uygulamaları destekleyen Android Auto Android 5.0 ve daha üst sürümlerle uyumlu.

Yeni 7 inç büyüklüğündeki TFT-LCD ekranı Sürücü Bilgi Arayüzü (DII-Driver Information Interface) sürüş anında ihtiyacı olan bütün bilgileri sürücüye iletiyor. Bu ekran büyük bir dijital hız ve devir göstergesine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca DII ekranına entegre edilen geniş alanda; navigasyon yönlendirmesi, sesli komut desteğine sahip SMS veya e-posta ekranı, müzik kaynağı bilgisi, akıllı telefon rehberi, kilometre sayacı bilgileri ve akıllı araç bakım bilgileri gösteriliyor. Sürücü bu bilgileri kullanım ihtiyacına göre direksiyonun sol tarafında bulunan thumbpad ile değiştirebiliyor ve DII sisteminin tüm fonksiyonlarını bu kumanda ile yönetebiliyor. Yine direksiyonun sol tarafında Bluetooth®3 HandsFreeLink® kumandaları entegre edilmiş durumda. Böylece sürücü gözünü yoldan ayırmadan güvenli bir sürüş gerçekleştirebiliyor.

Bu ekran bilgi ve eğlence sistemi dışında iklimlendirme sistemini de dokunmatik olarak kumanda etme imkanı sunuyor. Bu sayede orta konsoldaki düğme karmaşasının önüne geçilmiş oluyor ve daha yalın bir konsol tasarımı hayata geçirilebiliyor. Günlük kilometre sayacı veya yakıt tüketimi gibi araca ait verileri de gösteren dokunmatik ekran donanım seviyesine bağlı olarak geniş açılı geri görüş kamerası olarak da görev yapabiliyor.

Honda Connect isteğe bağlı olarak; ön yüklemeli haritalar, gerçek fotoğraflı kavşak görüntüleri, yönlendirme yardımcısı, gerçek zamanlı trafik bilgisi ve alternatif rota önerisi, 3 boyutlu bina ve arazi görünümü ve eko-rota gibi özelliklere sahip olan Garmin uydu navigasyon ile de donatılabiliyor. Ücretsiz harita güncellemesi Honda müşterilerine özel bir ayrıcalık olarak 5 yıl boyunca yapılabiliyor.

Donanım seviyesine bağlı olarak Honda Connect bilgi ve eğlence sisteminin ses performansı; dört hoparlörlü 160 Watt, sekiz hoparlörlü 180 Watt veya on bir hoparlörlü 465 Watt olmak üzere değişkenlik gösteriyor.

  1. Aksesuarlar

Oldukça geniş bir aksesuar paketiyle satışa sunulan yeni Civic Sedan aynı zamanda kullanıcının kişisel zevk ve gereksinimlerini tamamlayan opsiyonel aksesuarlarla kişiselleştirilebiliyor.

Yeni Civic Sedan Comfort, Elegance ve Executive olmak üzere üç farklı donanım paketiyle üretiliyor. Giriş seviyesi olarak sunulan Comfort donanım seviyesinde: 16 inçlik alaşım jantlar ve ısıtmalı ön koltuklar devreye girerken, en üst donanım seviyesi olan Executive donanım seviyesinde ise HDMI girişi, LED ön farlar ve kablosuz akıllı telefon şarj olmak üzere teknolojik ekipmanlar sunuluyor.

Standart donanım paketleri dışında Işık Paketi, Koruma Paketi ve Spor Paketi olmak üzere kişiselleştirmeye yönelik üç farklı opsiyonel paket sunuluyor.

 

Işık Paketi

Mavi ayak bölgesi ambiyans aydınlatması

Aydınlatmalı kapı eşikleri

Orta konsol aydınlatması (sadece LHD)

Kapı paneli aydınlatması

 

Koruma Paketi

Bagaj havuzu

Paçalıklar

Kauçuk paspaslar

 

Spor Paketi

Ön tampon altı eklentisi

Kapı alt kaplaması

Arka tampon eklentisi

Ayrıca yeni Civic Sedan’ın sportif karakterini vurgulamak üzere ince bir bagaj üstü spoyleri de sunuluyor.

 

1.6 Premium (Düz)                                    Benzin                                              75,740 TL

1.6 Elegance (Düz)                                    Benzin                                             78,700 TL

1.6 Elegance (Otomatik)                            Benzin                                              81,000 TL

1.6 Executive (Otomatik)                           Benzin                                              90,250 TL

1.6 Premium Eco (Düz)                              Benzin/LPG                                      81,340 TL

1.6 Premium Eco (Otomatik)                      Benzin/LPG                                      83,640 TL

1.6 Elegance Eco (Düz)                             Benzin/LPG                                      84,300 TL

1.6 Elegance Eco (Otomatik)                     Benzin/LPG                                       86,600 TL

1.6 Executive Eco (Düz)                           Benzin/LPG                                       93,550 TL

1.6 Executive Eco (Otomatik)                   Benzin/LPG                                       95,850 TL

  

 

Diğer Yazılar

Honda motosiklet pazarındaki liderliğini 9’uncu yılında da sürdürdü

Ahmet Armağan

Maserati MC20 ile yeni bir dönemin kapısını aralıyor

Ahmet Armağan

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi ile sürücüsüz taksiler geliyor

Ahmet Armağan