Otomobilkolik
Nissan

2020 Nissan GT-R Nismo

Yeni GT-R NISMO, motor sporlarında elde edilmiş başarıların sonucu olan turboşarjlar, gelişmiş şanzıman ve vites değiştirme kontrolü, daha hafif bileşenler, toplam ağırlığın azaltılması gibi birçok geliştirme içeriyor. Frenlerden jantlara ve lastiklere kadar da yeniliklere sahip. Bu tüm değişikliklerin ardından, Nissan’ın geliştirme pistinde tur süresinde 2,5 saniyelik bir düşüşe neden oluyor. Otomobilin maksimum hızı ise 298 km / s hıza kadar rahatlıkla ulaşabilir noktaya gelmiş durumda. 

Her VR38DETT olarak bilinen ünite, ana teknisyenler tarafından özel bir temiz odada başından sonuna kadar elle monte ediliyor. Bu özel ve karmaşık motor, gerçek bir ustanın tutkusu ve hassasiyetiyle birleştiriyor. Otomobilin yeni turboşarjları, şu anda GT-R’ın GT3 yarış otomobili versiyonunda kullanılanlarla aynı. Bunlar, kanatların 0,3 milimetre daha ince olduğu 10 kanatlı bir türbin çarkı kullanıyor. Gözden geçirilmiş titanyum egzoz sistemi artık kabinden gelen daha empatik ancak müdahaleci olmayan bir tonda mükemmel bir ses deneyimi sunuyor.

R modundayken, geliştirilmiş 6 vitesli çift kavramalı şanzıman, şimdi adaptif vites kontrolü (ASC) için yeni bir algoritma sayesinde vitesleri daha agresif ve sezgisel olarak değiştiriyor. 

Otomobil tasarım anlamında da bir evrim geçiriyor. Tamamen işlevsel olarak değişiklikler, motor ve frenler gibi kilit noktaların soğutulması anlamında büyük yenilikler içeriyor. 

Bu değişikliklere rağmen otomobilin sürtünme katsayısı halen 0.26 Cd.

Otomobilin gövdesindeki karbonfiber kullanımı da artmış durumda. Bu da beraberinde daha fazla hafifleme anlamına geliyor. 

Bu hafifleme, ön ve arka tamponlar, ön çamurluklar (-4,5 kg), davlumbaz (-2 kg), tavan (-4 kg), yan eşikler, bagaj ve arka spoiler’i içeriyor. Kaizen temasını takiben, her bir bileşen ağırlık düşürmek, daha fazla güç ve aerodinamiği artırmak için geliştirilmiş.

Toplamda dış aksamda 10.5 kg ağırlık tasarrufu sağlanıyor. Bileşenler beraber bu rakam 20 kg’a kada çıkıyor.

Yine tasarıma baktığımızda GT3 yarış otomobilinden esintileri görmek mümkün. Özellikle ön çamurluklar bunu net bir şekilde gösteriyor. Frenlerler de Brembo imzalı karbon seramik ve tam 410 mm. Arkada ise 390 mm olarak kullanılıyor. 20 inçlik RAYS imzalı jantlar da 100 gr daha hafif. 

Diğer Yazılar

Nissan Eylül ayında da avantajlı fiyatlar sunacak

Ahmet Armağan

Nissan, UEFA Şampiyonlar Ligi İle Olan İşbirliğini Uzattı

Otonom Sürüşe Sahip Nissan Qashqai Yollara Çıkıyor