Otomobilkolik
Jeep

2020 Jeep Gladiator : Jeep’in pikap modeli

Otantik Jeep tasarımı, açık havanın özgürlüğü, akıllı işlevsellik ve çok yönlülüğüyle karşımıza çıkan Jeep Gladitor, markanın Rubicon modelinin pick-up versiyonu olarak sunuluyor. 

Gelişmiş yakıt tasarruflu güç aktarma organlarıyla birlikte artan yol dinamikleri ve güvenlik özellikleriyle birlikte aynı zamanda teknolojik bir otomobil olduğunu da kanıtlıyor. 

İlk Jeep’in tarihi 1947’ye kadar uzanıyor. Willys Overland, CJ-2A’ya dayanan dört tekerlekten çekişli bir tonluk kamyonu, ardından FC-150/170 (1957-1965) de dahil olmak üzere, dört tonluk bir model daha tanıtılıyor. Jeep Gladiator/ J Serisi (1963-1987), Jeep CJ-8 Scrambler (1981-1985) ve Jeep Comanche (1986-1992). Bugün, 27 yıl sonra, Jeep markası efsanevi arazi kabiliyeti ve ileri teknoloji özellikleri ile birlikte taşıma kolaylığı sağlayan ileri teknoloji bir pick-up sunuyor. Açık havada eğlence sürüşe sahip çok amaçlı araç, 152 cm’lik kargo alanıyla göz dolduruyor. 

Yeni Jeep Gladiator, eşsiz arazi kabiliyetine arttırılmış çok yönlülük, özgürlük ve üstün sürüş dinamiği seviyeleri ekleyerek ikonik Wrangler formülünü geliştiriyor. Rakipsiz off-road özellikleri, Command-Trac ve Rock-Trac 4×4 sistemleri, üçüncü nesil Dana 44 akslar, Tru-Lock elektrikli ön ve arka akslar ile segmente özel salınımlı bar bağlantısı ve 32 inç arazi lastikleriyle tam bir off-road aracı olma özelliğini taşıyor. 

Toledo, Ohio’da inşa edilen yeni Jeep Gladiator, üç farklı trim seviyesinde sunuluyor: Sport, Overland ve Rubicon. 2020’nin ilk yarısında Orta Doğu showroomlarına gelecek olan modelin Avrupa’daki tanıtımı ise 2020’nin sonunu bulacak gibi görünüyor. 

Diğer Yazılar

Jeep Ocak 2021 kampanyası

Ahmet Armağan

Yeni Jeep Compass 4xe satışa sunuldu

admin

Jeep Wrangler “80’inci Yıl” özel seri versiyonu Türkiye pazarında satışa sunuldu

Ahmet Armağan