Otomobilkolik
Chevrolet Genel

2020 Corvette’in fiyatı ne kadar?

Corvette her zaman yenilikçiliğin zirvesini ve GM’de sınır zorlamayı temsil etmiş bir model olmayı başardı. Geleneksel önden motorlu araç, yeni düzeni gerektiren performans sınırlarına ulaştığını söyleyen GM Başkanı Mark Reuss, “konfor ve eğlence anlamında, hala bir Corvette gibi görünüyor ve hissettiriyor. Ancak bu Corvette tarihindeki herhangi bir modelden çok daha iyi. Müşteriler, detaylar ve otomobilin performansın fazlasıyla etkilenecek” dedi.

Yeni Corvette’in ağırlık dağılımı pist performansını da son derece olumlu bir şekilde etkileyecek şekilde ayarlanmış. Sürücünün konumlandırılması, neredeyse ön tekerleklerin üstünde bulunan ön aksa yakın bir şekilde olması daha iyi tepkiler ve kontrol hissi anlamına geliyor. Herhangi bir Corvette giriş seviyesinde olsa dahi, Z51 Performans Paketi ile donatıldığında 0’dan 100 km/s’ye 3 saniyenin altında ulaşıyor. 

Kaputun, gösterge panelinin ve direksiyon simidinin daha düşük konumlandırılmasından dolayı otomobilin hissiyatı tamamen bir yarış otomobili havasında. Yeni Corvette, hem sürücü hem de yolcu için araç boyunca mükemmel görüş açıları sunuyor.

2020 Chevrolet Corvette Stingray

Image 1 of 23

2020 Chevrolet Corvette Stingray

2020 Stingray’in dış kısmı, ortadan motorun egzotik oranlarıyla cesur, fütüristik bir ifadeye sahip. Her açıdan hareket ve güç hissi veren atletik bir heykel şekli ile yalın ve her zamanki gibi kaslı görünüyor. 

Kokpitte ise havacılık teması göze çarpıyor. 16.5 inçlik ekran ve 12 inçlik kontrol paneli içerde son derece teknoloji bir görünüm sunuyor. 

2020 Stingray’in kalbinde, Chevy’nin yeni nesil 6.2L küçük blok V-8 LT2 motoru yer alıyor. Performans egzozuyla donatıldığında 495 HP güç ve 637 Nm tork üretiyor. Gücünü yere 8 kademeli DCT bir şanzımanla aktaran model, arka tekerlekler arasındaki torku ayarlayan ve dengeyi sağlayan transaks içine entegre edilmiş elektronik sınırlı kayma diferansiyele de sahip.

Magnetic Ride Control 4.0 ile donatılmış olan süspansiyon sistemi, elektronik bileşenlerle birlikte sınıfında lider sürüş kalitesinde tepkiler ortaya koymayı başarıyor. 

2020 Stingray, GM’in, yeni nesil teknolojilerinin benimsenmesini sağlayan tamamen yeni bir elektronik mimari olan yeni dijital araç platformundan faydalanıyor. Mimari, farklı araç sistemleri ve daha yüksek çözünürlüklü ekranlar arasında daha hızlı sinyal iletimi sağlarken kablolamayı en aza indirgiyor. Platform, havadan güncelleme ve gelişmiş siber güvenlik önlemleri sayesinde sürekli geliştirme programına da uyumlu.

Corvette’in her zaman ikonik Amerikan tasarımını, performansını, teknik ustalığını ve ulaşılabilirliğini temsil ettiğini söyleyen GM yetkilileri, 2020 Stingray’in ABD’deki giriş fiyatı $59,995’dan başlıyor ve $73,885 arasında belirliyorlar.

Diğer Yazılar

Elektrikli Opel Ampera Paris’te Sahneye Çıkıyor

Yeni Opel Astra 2022 satışa çıktı mı? Fiyatları ne kadar? Özellikleri neler?

Ahmet Armağan

2015 Tokyo Motor Show 29 Ekim’de Kapılarını Açtı