BMW Bannerı Tiguan Bannerı
Otomobilkolik
Toyota YENİLİK

2019 Toyota Corolla ne zaman çıkacak? İşte tüm detaylarıyla yeni Corolla!

2019 Toyota Corolla ne zaman çıkacak? İşte tüm detaylarıyla yeni Corolla!… Dünyanın “efsane” otomobilleri arasında yerini alan Corolla, 12’nci nesli ile 2019 yılında yollara çıkmaya hazırlanıyor.  Türkiye’de üretilecek olan Yeni Corolla, lüks ve fonksiyonel kabini, hibrit versiyonu, güvenlik özellikleri ve teknolojisi ile sedan otomobillerin standartlarını yeniden belirleyecek.  Yeni Corolla, hibrit ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. 

Üretiminde; Toyota’nın yeni Global Mimarisi TNGA GA-C platformunun kullanılacağı Yeni Corolla, akıcı ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor.  Daha çarpıcı tampon ve ön alt ızgara tasarımı, yeni Corolla ailesinin kendine has tasarım temasını oluşturuyor. Üç boyutlu tasarıma sahip üst ön ızgara ise, keskin far dizaynıyla birbirini tamamlayacak şekilde oluşturuldu.

Arka tasarımda da, ön taraftaki dinamik tarz devam ediyor. Sedana özgü stop grubu ve farlarla buluşturulan krom detaylar, modelin güçlü duruşunun altını çiziyor. Ayrıca Corolla’nın ön ve arka LED farları yeni modelin anında tanınmasını sağlıyor.  Yeni TNGA platform, Corolla’ya büyük bir tasarım özgürlüğü vermesinin yanı sıra, daha dinamik bir sürüş deneyimi elde edilmesine de katkı sağlıyor. 

Geniş ve kaliteli bir kabin

Yeni Corolla, genişlik ve ergonomi açısından olduğu kadar, yüksek kaliteye sahip kabini ve gelişmiş teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Sedan aynı zamanda 2,700 mm’lik dingil mesafesiyle arkadaki yolculara cömert bir diz mesafesi ve yüksek konfor seviyesi sunuyor.

Teknolojik olarak gelişmiş, premium kaliteye sahip kabinde, kablosuz telefon şarjı gibi sayısız konfor özelliği göze çarpıyor.  Ortaya konumlandırılan ve kullanımı son derece kolay olan 8 inç’lik dokunmatik ekran, 7 inç’lik çok fonksiyonlu gösterge ve ön cama bilgi yansıtan 10 inç’lik head up display (ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı) ile birleştiriliyor.

Çok Verimli Hibrit Motor

Yeni Corolla, iki farklı motorla satışa sunulacak. Bunlardan en çok dikkat çekeni ÖTV teşviği kapsamı içinde bulunan kendi kendini şarj etme özelliğine sahip 122 HP güce sahip 1.8 litrelik hibrit motor olacak. Hibrit motor, ekonomik kullanım maliyetleriyle birlikte sıra dışı bir şekilde 3.4 lt/100 km gibi düşük yakıt tüketimi sunuyor. Bununla birlikte sürüş özelliklerine göre günlük kullanımlarda yüzde 50’ye kadar tamamen elektrikli sürüşü de gerçekleştirebiliyor. Sessiz, performanslı ve verimli sürüşüyle hibrit bir otomobilin tüm beklentilerini karşılayan Corolla Hybrid, dışardan şarj gerektirmeden kendi kendini şarj ediyor.

Yeni Corolla’nın ikinci motor seçeneği ise geliştirilmiş 1.6 litre benzinli motor olacak. Altı ileri manuel veya CVT otomatik vites kutusuyla tercih edilebilen 1.6 litre motor, 132 HP güç üretiyor. 1.6 litre Corolla’nın tüketimi ise 100 kilometrede ortalama 5.8 lt. olarak gerçekleşiyor. 

Yüksek Güvenlik Seviyesi

TNGA platformunda üretilecek Yeni Corolla’da, en yüksek aktif ve pasif güvenlik sistemleri bulunuyor. Hibrit versiyonlarında standart olarak sunulan Toyota Safety Sense teknolojisi, gündüz ve gece yaya algılama özelliğini içeren Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), otomatik yönlendirme desteğini içeren Şerit Takip Sistemi (LDA) ve Otomatik Uzun Huzmeli Farlar (AHB) teknolojilerine de sahip. 

Diğer Yazılar

Suzuki’nin ilk elektrikli otomobili 2025 yılında yollara çıkacak

Ahmet Armağan

Dünyanın ilk tam elektrikli İngiliz hiper otomobili

Ahmet Armağan

Toyota C-HR Hybrid satışları tam gaz sürüyor

Ahmet Armağan