Otomobilkolik
Mercedes YENİLİK

2018 Mercedes-Benz A-Serisi standartları değiştirecek

Yeni Mercedes A-Serisi’nin Amsterdam’da yapılan dünya lansmanı ile tanıtıldı.

Sınıfındaki standartları yeniden belirlemeye hazırlanan Premium kompakt model hiç olmadığı kadar konforlu ve teknolojik olarak karşımıza çıkıyor. 

Mercedes-Benz yeni A-Serisi’nde daha yalın bir tasarıma yer verirken, ölçüler ve gövdedeki oranlar yeniden yorumlanıyor. 

Ölçülerine baktığımızda ise 4.419 mm uzunluk, 1.796 mm genişlik 1.440 mm yükselik şeklinde. 

Sportif ve dinamik yönü daha da ön plana çıkan model, dış tasarımdaki tasarım detaylarıyla artık bunu daha belirgin bir şekilde sunuyor. 

Tamamen değişen A-Serisi özellikle burun kısmında LED farlar ve dikkat çekici ön ızgarayla kendini belli ediyor. 

Arttırılan aks mesafesi ve yan tasarım boyunca uzanan çizgi sayesinde araç görsel olarak daha uzun görünüyor. 

Çamurluklar ise daha büyük ve belirgin omuz çizgisiyle birlikte otomobil artık çok daha kaslı ve olgun görünüyor. 

Yeni A-Serisi 0,25’lik cw değeri ve 2,19 m2’lik yüz alanı (A) ile sınıfının en aerodinamik otomobili olarak öne çıkıyor.

Mercedes-Benz ilk kez kompakt sınıfta iki parça bir AIRPANEL (opsiyonel) kullanıma sunuyor. 

Alman üretici yeni A-Serisi’nin iç mekanını da tamamen yeniden yorumluyor. Devrim niteliğindeki mimari yenilikçi, modern ve teknolojik detaylara sahip. 

Geniş ekranlı gösterge paneli iki adet yatay ekrana bölünüyor.

Alt bölüm bir girinti ile üst bölümden ayrılıyor ve böylece gösterge paneli görsel olarak havada süzülüyor izlenimi uyandırıyor.

Ambiyans aydınlatması bu etkiyi daha da arttırırken, isteğe bağlı olarak 64 farklı renk alternatifi sunuluyor.

Yenilikçi gösterge paneli; iki adet 7 inç, bir adet 7 inç ile bir adet 10,25 inç ve iki adet 10,25 inç olmak üzere üç farklı kombinasyonda sunuluyor.

Yeni A-Serisi, MBUX – Mercedes-Benz User Experience ile donatıldı.

Yeni A-Serisi bu özelliğe sahip ilk Mercedes-Benz modeli konumunda. Bünyesinde barındırdığı yapay zekâ teknolojisiyle öğrenme özelliğine sahip olan MBUX kişiselleştirilebiliyor ve kendini kullanıcı davranışlarına uyarlıyor. Sistem bu yönüyle sürücü, yolcular ve otomobil arasında benzersiz bir bağ kuruyor.

Yeni A-Serisi’nde artan sportiflik otomobil her detayında karşımıza çıkarken içerde daha fazla alana yer veriliyor. Buna bağlı olarak daha fazla omuz, dirsek ve baş mesafesi ve arka koltuklara geçiş kolaylığı kadar daha büyük ve daha kullanışlı bagaj da kullanım değerini arttırıyor.

Daha da iyileştirilen çevre görüş alanı güvenlik ve alan hissini arttırıyor. Sürücü ve yolcuların görüş alanını arttırmak için kapı ve direklerin görüşü engellediği kısımlar önceki nesil ile kıyaslandığında yüzde 10 azaltılmış durumda.

Yeni A-Serisi, önceki nesle göre  29 lt artan bagaj hacmi artık 370 lt. Bagaj ağzı genişliği ise 20 cm artarken bagaj zemini uzunluğu 11.5 cm daha artmış.

Sürüş anlamında da büyük değişimlere sahip olan yeni A-Serisi, artık daha sessiz, titreşimden uzak bir sürüş vaat ediyor. 

 Önceki nesil ile kıyaslandığında daha da iyileştirilen yürüyen aksam ve karoser yalıtımı ve aero akustik kadar şasi ve iskelette alınan önlemler de sürüş konforuna katkı sağlıyor.

Yeni A-Serisi tasarlanırken genel rijidite dışında özellikle karoser, yürüyen aksam ve motor ve aktarma organlarının birleşim noktalarının ses yalıtımına önem verilmiş.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi; A 200, A 250 ve A 180 d olmak üzere ikisi benzinli ve biri dizel ilk etapta toplam üç motor seçeneğiyle satışa sunulacak. 

A 200’de yeni bir motor var. Silindir kapatma özelliğine sahip 1.4 litre hacimli turbo benzinli motor 163 HP gücünde. 5.1 lt yakıt tüketimi sunuyor ve 7G‑DCT çift kavramalı otomatik şanzımana yer veriyor. 

A 250’de de yeni motor yer alıyor ve 224 HP. Torku ise 350 Nm. 

Dizel versiyon ise aynı ünite. 116 HP ve 280 Nm torka sahip. Yakıt tüketimi sadece 4.1 lt.

 

 

Diğer Yazılar

TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı, Yunanistan’da düzenlenen Akropolis Rallisi’nde büyük bir başarı elde etti

Ahmet Armağan

Mercedes-Benz’in pickup’ı X-Serisi

Ahmet Armağan

Toyota Yeni Modellerini Kenshiki Forum’da Sergiledi

Ahmet Armağan