BMW Bannerı
Otomobilkolik
BMW YENİLİK

2016 BMW M4 GTS: Daha Fazla Güç, Daha Az Ağırlık

BMW-M4-GTS-3

BMW M GmbH, yeni BMW M4 GTS ile bizi etkileyici seviyede yepyeni bir M4 Coupe ile tanıştırıyor. Yarış pistlerine rahatlıkla ayak uydurabilecek teknolojisi ve potansiyeli olduğunu, tanıtılmasıyla birlikte bizlere kanıtladı.  Efsanevi Nürburgring-Nordschleife pistinde 7.28 dakikalık bir tur zamanıyla yarışçı kimliğini ortaya koymuş oldu. BMW M3’ün 30.yılını kutlamak adına üretilen bu özel seriye sadece 700 özel kişi sahip olabilecek. BMW M4 GTS, aktarma organları, şasi ve hafif yapısıyla BMW M teknolojisinin en gelişmiş ürünü olarak lanse ediliyor. BMW M3 GT, BMW M3 CSL BMW M3 GTS BMW M3 CRT gibi özel serilere uzun yıllardır yer veren Alman üretici bunun bir gelenek haline geldiğini de söylüyor. Ve M4 GTS ile bu geleneği devam ettiriyorlar.

Her BMW M modelinde olduğu gibi GTS’in de kalbi motorunda saklı. M3 ve M4 modellerinin ödül kazanmış olan altı silindirli turbo motorunun kullanıldığı 3.0 lt’lik ünite, yenilikçi bir enjeksiyon sistemi teknolojisine sahip. Bu sayede 500 bg’lik güç ve 600 Nm’lik tork üreten motor, 0’dan 100 km’ye sadece 3.8 sn’de ulaşıyor. Maksimum hızı ise 305 km/s.

Bmw M4 GTS İç Tasarımı

GTS’de akıllı ve hafif bir yapının kullanıldığı söyleyen BMW M mühendisleri bu otomobili 1510 kg’a kadar düşürmüşler. Titiz ağırlık tasarrufu önlemleri otomobilin iç ve dış boyunca uzanıyor. İçeride kapı kolları yerine kapı çekme döngüleri dahil karbon-fiber olarak kullanılmış. Koltuklar, hafif orta konsol, arka koltuk ve bagaj bölümleri, özel hafif kapılar bu ağırlık tasarrufu programının birer ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Gösterge paneli dahi bracing tüp hafif karbon fiberden yapılmış. Ayrıca yeniden tasarlanmış motor kaputu, tavan ve ayarlanabilir ön splitter karbon-elyaf takviyeli plastik (CFRP)  malzemeden üretilmiş. 

Ayarlanabilir arka kanat da hafif ve son derece dayanıklı yüksek teknoloji bu malzeme ile yaratılmış. Bagaj kapağı ise yine CFRP ile CNC’de işlemiş alüminyum ile birlikte yer alıyor. Karbon-fiberden yapılmış olan arka difüzör arka kanat ile birlikte hava akımını optimize ediyor. Egzoz sisteminde dahi yüzde 20 ağırlık tasarrufu sağlayan bir titanyum susturucuya yer verilmiş. Onun duygusal zengin müziği mükemmel M profiline uyan ve yarış pisti ambiyansı, otomobilin içini ve dışını kaplamış durumda…

500 bg’lik gücün arka tekerleklere iletimi yine M otomobillerinden alışkın olduğumuz çift debriyajlı M DCT ile sağlanıyor. Ağırlığın minimize edildiği başka bir yer alan jantlar da bu tasarruftan nasibini alıyor. Özel M hafif alaşım jantlar 666M Styling, dövme, yıldız formuyla cilalı ve Asit Orange rengine sahip. Onlara Michelin Pilot Sport Cup lastikler eşlik ediyor (ön: 265/35 R19, arkada: 285/30 R20). BMW M4 GTS için ayarlanmış üç yönlü M coilover süspansiyon bireysel sürüş tarzına göre ayarlanıyor. Hafif M karbon seramik frenler, yarış pistinin limitlerini sonuna kadar karşılayabilecek kadar güçlü.

Diğer Yazılar

Yeni Isuzu D-MAX, 1.9 lt’lik motoruyla satışa sunuldu

Ahmet Armağan

Yeni KIA EV 9 Türkiye’de

Ahmet Armağan

Yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupe

Ahmet Armağan