BMW Bannerı
Otomobilkolik
FOTO-GALERİ FUAR

2015 Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA)

66. Uluslararası Frankfurt 2015 Otomobil Fuarı Frankfurt’ta 17-27 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Yeni Volkswagen Tiguan  ve Mercedes-Benz, IAA gibi bir çok modelin görücüye çıkacağı fuara yoğun ilgi bekleniyor.

Alman Otomotiv Endüstrisi Derneği (VDA) Başkanı Matthias Wissmann, 66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nın (IAA),otomobil ve akıllı telefonların tek birim haline geldiğine ve bağlanabilir otomobillerin mobil iletişim platformu oluşturduğuna işaret ettiğini söyledi. Wissmann, Frankfurt’ta 17-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek IAA öncesinde fuar alanındaki kongre merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

“Hareketlilik bağlantıları” (mobility connects) temasının bu yılki fuarın sloganı olduğunu belirten Wissmann, IAA’nın geleceğin hareketliliğine (mobilite) büyüleyici bir görünüm sunduğunu vurguladı.

Elektrikli Hareketlilik Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA)’nın Diğer Önemli Bir Bileşeni

Wissmann, elektrikli araçların fuar için önemine değinerek, şu görüşleri paylaştı:

“Elektrikli hareketlilik (electric mobility),IAA fuarının diğer önemli bir bileşeni. Birçok üretici zaten elektrikli modeller sunuyor ya da piyasaya yeni araçlar sürüyor. Elektrikli araçlar özellikle kentsel alanlarda büyük avantajlara sahip. Şu anda yakıt fiyatı elverişli olsa da uzun vadede petrole olan bağımlılığımız azalmalı ve azalacak. Elektrikli hareketlilik bu yolda önemli bir adımdır.”

Elektrikli araçların yanı sıra yakın bir gelecekte klasik içten yanmalı motorlu araçların da piyasada önemli bir rol oynamaya devam edeceğini vurgulayan Wissman, bu araçların hala en uygun şekle getirilmesi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Fuardaki katılımcı sayısına ilişkin bilgi veren Wissmann, “219 firmanın dünya galası yapacağı fuar, 2013 yılındaki fuarla aynı olarak 230 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Bu 33 futbol sahası alanına eşit. Fuarda, 39 farklı ülkeden bin 103 katılımcı firma, yeni gelişmelerini fuar alanında ve açık havada sergileyecek. Bu, bu yüzyıldaki en yüksek katılımcı sayısı” ifadelerini kullandı.

Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’na Katılımcı Şirketlerin Yüzde 40’ı Yabancı Ülkelerden

Wissmann Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA)‘nın önde gelen uluslararası bir ticaret fuarı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Fuarda, 39 farklı ülkeden bin 103 katılımcı firma, yeni gelişmelerini fuar alanında ve açık havada sergileyecek. Katılımcı şirketlerin yüzde 40’ı yabancı ülkelerden geliyor ve yabancı katılımcıların yüzde 37’si de Asya’dan. Frankfurt Uluslararası Otomobil fuarına katılan yabancı ülkelerin sayısı 2013 yılına kıyasla yüzde 11 artarak 39 oldu. Fuarda, en iyi temsil edilen 5 yabancı ülke Çin, Güney Kore, Fransa, İngiltere ve İtalya olarak belirlendi.”

Fotoğraflar / Images : © Motoring Research & Newspress

Diğer Yazılar

Honda en yeni modellerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak

Ahmet Armağan

Yenilenen Mercedes A Serisi Foto Galeri

Dünden bugüne akıllarda kalan ralli otomobilleri

Ahmet Armağan